Verzendzakken kopen? Dit moet je weten

vacatures Maastricht

Heb je een webshop of verkoop je op een andere wijze producten aan klanten via het internet? Dan heb je verzendmaterialen nodig om producten te kunnen versturen. Ben je op zoek naar een efficiënte manier om goederen te versturen en wil je ook flink op je verzendkosten besparen? Dan zijn verzendzakken een goede optie. Maar wat zijn verzendzakken en welke voor- en nadelen zijn er wanneer je voor deze optie kiest? In onze blog vertellen we er meer over.

Wat zijn verzendzakken?

Verzendzakken zijn simpel uitgelegd zakken waarmee je spullen kunt verpakken en versturen en ze worden alsmaar populairder. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het goedkoper en stevig verzendmateriaal is in vergelijking met kartonnen dozen of andere verpakking die je kunt gebruiken. Zakken zijn niet altijd de beste keuze, want het is wel afhankelijk van de spullen die je verkoopt. Zo kun je verzendzakken niet gebruiken voor het versturen van dure en breekbare goederen, zoals consumentenelektronica, maar je kunt ze wel weer prima gebruiken voor bijvoorbeeld het versturen van kleding en textiel.

Kostenbesparende oplossing

Verzendzakken zijn ook een kostenbesparende oplossing, want ze zijn lichter dan dozen. En je betaalt immers voor het gewicht dat je verstuurd. De zakken an sich zijn ook nog eens goedkoper in de aanschaf dan bijvoorbeeld kartonnen dozen. Terwijl ze ook nog eens minder ruimte in beslag nemen tijdens de opslag. Wees jezelf ervan bewust dat iedere vierkante centimeter in je magazijn of opslag een waarde vertegenwoordigt. Hoe meer ruimte je hierin kunt besparen des te efficiënter wordt de oppervlakte gebruikt. En de bespaarde ruimte kun je weer gebruiken voor het opslaan van andere goederen en producten. 

Verzendzakken van duurzaam materiaal

In de basis worden verzendzakken van duurzame materialen gemaakt die ook volledig te recyclen zijn. Daarmee beperk je de ecologische voetafdruk van je bedrijf en verstuur je producten op een milieuvriendelijke manier. Let er dan wel op dat de zakken zijn voorzien van een FSC-certificering. Dat aangeeft dat je ook daadwerkelijk met een milieuvriendelijk product te maken hebt.

Verschillende soorten en maten van verzendzakken

Verzendzakken zijn in verschillende soorten en maten aan te schaffen en de keuze die je maakt is afhankelijk van je wensen en eisen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een standaard of gekleurde zak of zelfs voor tweekleurige zakken. Je kunt ook kiezen om verzendzakken te laten bedrukken met bijvoorbeeld een bedrijfslogo of -naam. Zo kun je het verzendmateriaal ook inzetten als promotiemateriaal. Waarmee je de naamsbekendheid van je bedrijf kunt vergroten. 

De verschillende formaten maakt het ook mogelijk om te kiezen voor kleinere en wat ruimere zakken. De keuze die je maakt is ook weer afhankelijk van wat je nodig hebt. Moet je wat grotere producten of hoeveelheden versturen? Kies dan wel voor een ruime verzendzak. Die je eventueel opvult met vulmaterialen wanneer er te veel loze ruimte in de zak overblijft. Verzendzakken kun je prima opvullen met verschillende soorten vulmaterialen, zoals bubbeltjesfolie, papieren snippers, chips van piepschuim of andere vulmaterialen die je voorkeur genieten.

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook eens kartonnen dozen.