24-7-wijn-logo

Je hoort vaak dat mensen wel witte wijnen lusten, maar aan rode wijnen niet willen beginnen. Zelf dronk ik ook alleen maar zoete witte wijnen. Gelukkig ben ik van de zoete witte wijn overgestapt naar droge witte wijnen. Het is echt iets wat je langzamerhand moet gaan waarderen. De stap naar een rode wijn was daarna heel makkelijk en eigenlijk drink ik nu bijna alleen maar rood.

roseBij het eten

Omdat ik een vleesliefhebber ben drink ik graag een rode wijn bij het eten. Meestal laat ik de sommelier de wijn uitkiezen, zodat ik zeker weet dat het een goede combinatie gaat zijn. Hierdoor kom ik veel te weten over wijnen en zo probeer ik steeds weer nieuwe wijnen uit.

Thuis heb ik ook veel rode wijnen, omdat deze ook heel goed te drinken zijn met kaas. In de avond wil ik nog wel eens toastjes smeren en dan is zo’n glas wijn een geweldige toevoeging. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een fles wijn goed bewaart als die open is geweest!

Meestal bestel ik mijn wijnen via het internet, omdat deze prijzen vaak veel beter zijn dan in de winkels. Het aanbod online is ook nog eens groter en zo zie ik vaak waar ik bepaalde wijnen in de aanbieding kan halen.