Hoe wordt de koers bepaald van de Bitcoin

De Bitcoin koers is niet zo makkelijk aan te geven als je misschien denkt, verschillende platformen die veel Bitcoins verhandelen bepalen in feite de koers van de cryptomunt. De verhoudingen van het vraag en aanbod bepalen de actuele koers, iedere beurs heeft een eigen interne marktplaats waar dagelijks aan trading wordt gedaan, dit schept een interne marktwerking. Toch is er grote behoefte aan een professionele manier om de koers te bepalen, voor veel beleggers is de actuele koers het middel om te bepalen om in te stappen.

Ieder jaar gestaag meer Bitcoins

Bitcoin koers

Ondanks dat de koers grote wisselingen laat zien groeit ieder jaar de totale marktwaarde van de munt gestaag. In 2017 bedroeg de marktwaarde meer dan 16 miljard Amerikaanse Dollars. Hiermee is de marktwaarde groter dan de zilvermarkt. Aziatische landen waren al goed voor een investering van tientallen miljarden dollars in fintech projecten. Projecten als deze hebben zeker invloed op de waarde van de Bitcoin koers, de snelle marktwaarde in combinatie met de opwaartse beweging van de Bitcoin zullen ervoor zorgen dat steeds meer mensen Bitcoins zullen kopen.

Waarde van de Bitcoin

Bitcoin koers

Belangrijk om te weten is dat de Bitcoin koers los staat van de waarde van de Bitcoin. Veel beleggers zie de koers van de Bitcoin als niet belangrijk, dit omdat de munt nog in de kinderschoenen staat. Nadat de beginselen voorbij zijn zal de cryptomunt zeker in een rustiger vaarwater komen. Gezien de huidige marktwaarde is de Bitcoin niet iets waar we zo overheen kunnen stappen. De markt van de Bitcoin staat geheel op eigen benen, en is nog maar aan het begin van een compleet nieuw decentraal stelsel.