Ontslag nemen tijdens ziekte, hoe zit dat?

Misschien voel je je al een tijd niet goed, waardoor je niet naar je werk bent gegaan. Het kan dan zijn dat je graag wilt kiezen voor ontslag nemen tijdens ziekte. Maar, kun je dat zomaar doen? En zo ja, hoe werkt dat dan? Met deze blog proberen we je daar wat duidelijkheid over te geven. Lees dus vooral verder wanneer de bovenstaande situatie deels of volledig voor jou van toepassing is!

Nieuwe baan gevonden

Wanneer je ziek bent en een nieuwe baan hebt gevonden, dan kun je gewoon ontslag nemen. Het is dan wel erg belangrijk dat er vanuit je klachten geen risico bestaat dat je wanneer je bij je nieuwe baan begint snel uitvalt. Houdt daar dus goed rekening mee.

Nog geen baan in het vooruitzicht

Wanneer je ziek bent en overweegt om ontslag te nemen, maar nog geen nieuwe baan in het vooruitzicht hebt, dan kun je dat doen. Het is echter niet aan te raden. Je doet met je ontslag dan eigenlijk afstand van je recht op een salaris. Omdat je ziek bent is jouw werkgever eigenlijk verplicht om je salaris (deels) te blijven betalen. Zodra je ontslag neemt vervalt dat, dus is dat niet handig wanneer je niet kunt rekenen op een nieuwe baan.

Situatieve arbeidsongeschiktheid

Het kan ook zijn dat je ziek bent geworden juist door de functie die je bij je werkgever uitvoert. Dit gaat in veel situaties samen met een conflict. Om dit op te lossen kun je dan het beste middels een vaststellingsovereenkomst ontslag nemen zodat het arbeidsconflict ook meteen opgelost wordt.

Zo zit dat

We hopen dat je na het lezen van deze blog een goed beeld hebt gekregen van de situatie met betrekking tot ontslag nemen tijdens ziekte. Dan hopen we vooral dat je je snel beter voelt en wensen we je veel succes!