Aan de slag met digital signage? Volg deze 3 tips!

digital signage player

Digital signage wordt steeds populairder en misschien wil jij hier als bedrijf ook wel iets mee gaan doen. Je hebt dan in ieder geval digital signage software en een digital signage player nodig. Verder dien je ook de content voor digital signage te ontwerpen. Hoe doe je dat nu precies? Wij geven je drie tips in dit artikel!

digital signage player
  1. Ga voor contrasterende kleuren

Het kleurgebruik is enorm van belang bij digital signage. Je wilt namelijk graag dat het opvalt, waardoor mensen er ook naar kijken. Maak daarom de achtergrond licht en de tekst donker of juist andersom. Kies in ieder geval voor contrasterende kleuren, zodat het vanaf een afstand ook opvalt. Dit is ook makkelijker om te lezen.

  1. Kies de juiste resolutie

De resolutie van een afbeelding wordt gemeten in pixels. Als een afbeelding meer pixels heeft, is hij scherper. Elk beeldscherm heeft een standaard resolutie. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het ontwerpen van je digital signage.

digital signage player

Dit zijn de standaard resoluties van een aantal beeldschermen:

960 x 540 pixels – quarter HD
1280 x 720 pixels – standard HD or “HD ready”
1920 x 1080 pixels – full HD
3840 x 2160 pixels – ultra HD

  1. Maak gebruik van afbeelding overlays

Als je tekst wilt plaatsen op een achtergrondafbeelding, is het vaak aan te raden om gebruik te maken van donkere overlays. De tekst wordt hierdoor beter zichtbaar en makkelijker leesbaar. Op een donkere afbeelding of een afbeelding met een donker overlay kun je ook het beste witte tekst plaatsen.