Dit zijn de voordelen van zakelijk bankieren

Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Een van de dingen die men als startende ondernemer kan overwegen, is om een zakelijke rekening te openen. Een zakelijke rekening openen heeft veel voordelen en daarom is het goed om te kijken naar de mogelijkheden. Bent u benieuwd wat zakelijk bankieren voor u kan betekenen? De voordelen ervan leest u in dit artikel.

Houd privé en zakelijk gemakkelijk gescheiden

Zodra men de eerste zakelijke geldstromen binnen krijgt, dan kan dit nogal botsen met de privé financiën als dit allemaal op één privé rekening terecht komt. In het begin is het misschien nog wel mogelijk om het overzicht te bewaren, maar zodra uw bedrijf echt gaat lopen, dan is de kans groot dat u de zakelijke geldstromen uit het oog verliest als dit op een privé rekening terecht komt. Met zakelijk bankieren houd u privé en zakelijk mooi gescheiden. Dit is niet alleen fijn voor u als u de administratie doet, maar dit is vaak ook een must als u met een boekhouder samen gaat werken. De boekhouder zal zeer waarschijnlijk van u eisen dat u een aparte rekening opent voor de zakelijke financiën. Zo niet, dan bent u extra geld kwijt aan de boekhouder om uw zakelijke en privé geldstromen te scheiden. Ook kan het hebben van een zakelijke rekening in uw voordeel werken bij eventuele controle van de Belastingdienst.

Een zakelijke rekening straalt professionaliteit uit

Een zakelijke rekening is niet alleen professioneel, het staat ook professioneel. Als u een zakelijke rekening opent, dan kunt u de naam van uw bedrijf gebruiken. Dit staat zeer professioneel tegenover klanten. Zij zullen dan op de factuur die ze binnen krijgen de rekening zien met de naam van het bedrijf. Dit komt beter over dan wanneer u uw privérekening en de gegevens daarvan op de factuur zet. Laat klanten of opdrachtgevers dus geld overmaken naar uw zakelijke rekening, en keer vervolgens zelf maandelijks een bedrag naar uzelf uit. Wilt u een zakelijke lening afsluiten? Ook dan is het goed om deze lening op een zakelijke rekening te zetten.

Een tweede privé rekening

Sommige freelancers kiezen ervoor om een tweede privé rekening te openen voor zakelijk bankieren. Dit omdat het soms in de kosten kan schelen. Het kan inderdaad goedkoper zijn dan een zakelijke rekening openen, maar het kan ook voor wat onduidelijkheid zorgen bij klanten en opdrachtgevers. Bovendien laat niet elke bank het toe dat men twee privé rekeningen heeft. Wilt u toch liever een tweede privé rekening openen? Check dan eerst bij uw bank of dit eigenlijk wel mogelijk is.