Auto leasen zakelijk: wat zijn de voordelen?

Zakelijk auto leasen biedt al voor veel bedrijven een ware uitkomst. Er is echter nog een groep die er nogal sceptisch over staat. Zakelijke lease auto´s worden door hun beschouwd als een kostenpost die zwaar op de bedrijfsuitgaven zal drukken. Het gaat echter om een misconceptie die haar oorsprong heeft in het idee dat een leaseauto niets anders is dan een huurauto voor een lange periode.

Zakelijk leasen op maat

Omdat de behoeften nogal verschillend van elkaar kunnen zijn, wordt er door de leasemaatschappijen ook op ingespeeld. Een full operational lease zakelijk bijvoorbeeld kan gezien worden als een compleet pakket waarbij er door de leasenemer alleen maar een vast maandelijks bedrag betaald moet worden. Alle kosten voor het onderhoudt, nodige reparaties en overige kosten geassocieerd met het autobezit (APK, verzekering) zijn al verwerkt in de maandelijkse betaling. Een ander niet te onderschatten voordeel is dat er geen kapitaal opzij gelegd moet worden om een eigen wagenpark aan te schaffen. Het zijn vooral kleine bedrijven die daar een grote hulp aan hebben. Het ´schaars´ beschikbaar kapitaal kan zo duurzaam worden geïnvesteerd voor de belangrijkste taken van het bedrijf. Ook hoeft er niet bij de bank aangeklopt te worden voor een (dure) autofinanciering.

Het kan tegenwoordig nog goedkoper

Een elektrische auto leasen is namelijk de beste manier om voordeliger uit te komen. De limiet op het aantal verreden kilometers komt namelijk weg te vallen (hangt wel af van de leasemaatschappij). Bedrijven waar de zakelijke lease auto´s veel kilometers maken op jaarbasis kunnen zo hun kosten verder omlaag brengen. De voordelen van full operational lease zakelijk zijn dus ruim voldoende om de behoefte voor het wagenpark volledig mee tevreden te stellen. Ook administratief scheelt het allemaal een hoop werk omdat het namelijk de leasemaatschappij is die alles moet bijhouden. Er moet alleen voor gezorgd worden dat het bedrag zakelijke lease auto’s elke maand wordt overgemaakt.