Als je een ruimte op wilt delen, dan kun je gebruik maken van een glazen wand als alternatief voor een dichte muur. Dit geeft uiteraard een geheel ander effect dan een dichte wand van bijvoorbeeld gipsplaten, steen of hout. In welke situaties is een glazen wand nu een goede keus en welke voor- en nadelen heeft het? Daarover hieronder meer. Hier willen we alvast aangeven dat als je hiervoor wilt kiezen, je er goed aan doet om eens een kijkje te nemen op systeemplafond.nl. Het klinkt misschien wat vreemd, maar Marvo systeemplafonds is een uitstekende keus als je op zoek bent naar dergelijke wanden.

Voor- en nadelen glazen wand

Als je een grote ruimte hebt, dan is het begrijpelijk als je deze op enig moment op zou willen delen in een aantal kleinere ruimtes. Zoals gezegd is de glazen wand een van de opties die je hiervoor hebt. Voordat je hiermee aan de slag gaat, is het natuurlijk goed om eerst de voor- en nadelen te weten. Je moet immers een weloverwogen besluit nemen. Een nadeel hiervan ligt voor de hand, je hebt hiermee niet heel veel privacy. Dit kan een belangrijke factor zijn in het besluit, deze wanden zijn hiermee niet voor iedere ruimte heel geschikt. Maar juist de transparantie van een glazen wand biedt ook verschillende voordelen. Een groot voordeel is dat je kunt zien wat er aan de andere kant gebeurt. Het wordt daarom ook veel toegepast in kantoorruimtes, zodat zich geen ongewenste zaken voor kunnen doen. Iedereen zou dat dan immers kunnen zien. Het kan daardoor de veiligheid sterk vergroten. Niet alleen in kantoorruimtes is het handig dat je kunt zien wat er in de andere ruimte gebeurt, een glazen wand kan ook ideaal zijn om een kinderspeelruimte mee te creëren thuis. Zo heb je zicht op de kinderen terwijl zij spelen, zonder dat je last hebt van het geluid dat ze maken.

Veel licht

Een ander pluspunt van een glazen wand is dat je hiermee veel licht in de ruimte houdt. Bovendien ben je hiermee niet helemaal afgezonderd van anderen, je kunt ze nog steeds zien maar niet horen. Dat is op de werkvloer handig, maar ook bij een thuiskantoor. Zo zitten er dus echt verschillende voordelen aan en het is dan ook niet verwonderlijk dat hier vaak voor gekozen wordt. Als je dergelijke wanden wilt laten plaatsen, dan is het goed om te weten dat een glazen wand eigenlijk altijd uit vier verschillende onderdelen bestaat, namelijk:

  • een onderprofiel
  • een bovenprofiel
  • dubbelzijdige pvc-tape
  • glasplaten

De profielen zijn nodig om het glas te kunnen plaatsen, deze zorgen ervoor dat alles goed op zijn plek blijft. De glasplaten die gebruikt worden, zijn uiteraard gemaakt van gehard glas dat voorzien is van veiligheidsfolie. Niet alleen is dit heel sterk, mocht het glas toch breken, dan valt het in heel kleine stukjes uit elkaar terwijl het door de folie bij elkaar wordt gehouden. Dat vermindert de kans op ongelukken enorm. Zo is een glazen wand dus een heel veilige, comfortabele en transparante oplossing voor wie van één ruimtes meerdere ruimtes wil maken!