Zo kun jij de werkveiligheid in het magazijn verbeteren

magazijninrichting

In vergelijking met een kantoorbaan zijn er bij werken in het magazijn een hoop verschillende dingen die potentieel mis zouden kunnen gaan. Gelukkig zijn de meeste mensen die hier werken goed op voorbereid, en zijn er vaak plannen voor de gevaarlijkste situaties die kunnen ontstaan, zoals bijvoorbeeld brand. Maar er zijn altijd gevaren op de loer, waardoor het maar beter is om het zekere voor het onzekere te nemen. Wanneer je werkt met chemicaliën kun je dus maar beter deze wegstoppen in een kast met slot, zodat je je daar niet meer druk over hoeft te maken.

Let op de details

Zoals gezegd zit een ongeluk dus in een klein hoekje. Daarom is het van belang om ook op de kleinere zaken te letten, aangezien dit juist de situaties zijn die het gevaarlijkst kunnen zijn. Zo weet iedereen dat men in de buurt van grote machines op hun hoede moet zijn, maar dan is het nog steeds maar beter om aanrijdbeveiliging aan te schaffen: er hoeft immers maar één keer iets mis te gaan. Ook kun je in dit kader denken aan het verbeteren van de zichtbaarheid van gevaren, zodat iedereen hier zeker van op de hoogte is.

Maak iemand verantwoordelijk

Daarom kan het een goed idee zijn om een specifiek persoon verantwoordelijk te maken voor een veilige werkomgeving. Veiligheid is namelijk vaak iets waar iedereen om geeft, maar waar maar weinig mensen wat aan doen. Door een specifiek persoon aan te stellen (wat in sommige branches sowieso verplicht is) weet je zeker dat hier ook echt aandacht aan wordt besteed. Zo zorg je al snel voor een werkomgeving die écht veilig is. Dat is niet alleen fijn omdat er geen ongelukken gebeuren, maar dat zorgt er ook voor dat men met een gerust hart kan gaan werken.