Je hoeft aan een automobilist of andere verkeersdeelnemers niet uit te leggen hoe belangrijk goede verlichting is. Kies ook voor verlichting hond als je zijn veiligheid en die van anderen belangrijk vindt. Op de eerste plaats is een reflecterende halsband of riem belangrijk om door weggebruikers gezien te worden, dus voor ieders veiligheid. Maar er is ook nog een ander aspect. Het is in bepaalde gevallen fijn als je in het donker ziet dat er iemand met een hond aankomt. De meeste honden zijn tegenwoordig gesocialiseerd en zullen hun soortgenoot vriendelijk begroeten en besnuffelen. Maar je zult maar de pech hebben dat jouw hond of die van de “tegenligger” niet zo dol is op andere honden en ze liever te lijf gaat. In dat geval is het fijn als je ziet wie of wat er komt aanlopen. Je kunt dan afstand nemen en bijtincidenten voorkomen. Loop in het donker of bij slecht weer wanneer het zicht slecht is zelf met reflecterende kleding en doe de hond een lichtgevende halsband om of gebruik een reflecterende riem. Dit alles doe je voor de veiligheid van mens en dier. Schuif het niet op de lange baan, maar bestel nu veiligheidsattributen en loop binnen een paar dagen een stuk veiliger in het donker. Tip: 5 december surpriseavond. Schrijf op je verlanglijstje een nieuwe halsband of riem met verlichting voor de hond of geef een exemplaar cadeau.

Verlichting hond niet vergeten

Dat iemand door toedoen van jouw hond verongelukt wil je niet op je geweten hebben. Doe er daarom alles aan de hond veilig aan het verkeer te laten deelnemen door hem goed te laten zien. Verlichting hond kan levens redden. Als de hond vanuit de verte wordt gezien kan er rekening mee worden gehouden. De automobilist schrikt dan niet van een onverwachte beweging langs de weg. Er zijn diverse mogelijkheden om jouw hond beter zichtbaar te maken in het donker:

  • Hij draagt een reflecterende halsband
  • Je gebruikt een reflecterende riem
  • Je gebruikt een veiligheidshalsband in diverse kleuren verkrijgbaar en op maat te knippen
  • De hond draagt een reflecterend jasje
  • Je hangt lampjes aan de halsband of riem, je klikt de lampjes er eenvoudig aan

Je hebt de keuze uit verlichting die op batterij werkt of oplaadbare verlichting. Dit is uiteraard jouw keuze. Wat betreft de verlichting hond gaat het puur om eerder en beter zichtbaar te zijn. Let wel op, als je kiest voor een oplaadbare variant, zul je over het algemeen meer kosten kwijt zijn.