LinkedIn valt onder social medianetwerken. Aan de hand van LinkedIn is het mogelijk om in contact te komen met verschillende mensen uit een bepaalde branche of met bedrijven. LinkedIn bestaat niet heel lang. Het is actief sinds 2003. LinkedIn is bedoeld voor zakelijke relaties. Het is zakelijk gericht op vakmensen. LinkedIn in sinds 2019 wereldwijd te vinden in 193 landen. Ook is het te vinden in 25 verschillende talen. LinkedIn marketing uitbesteden is ook een optie. Je kunt een LinkedInaccount maken en hier je CV op plaatsen. Je kunt hier jouw professionele portfolio delen. Ook kun je jezelf zichtbaar maken voor bijvoorbeeld recruiters. 

Voordelen van LinkedIn

LinkedIn heeft net als elk ander social mediakanaal zijn voordelen. Wanneer je gebruikt maakt van LinkedIn dan kun je jouw zakelijke netwerk uitbreiden. Dit kun je heel makkelijk doen door bijvoorbeeld mensen toe te voegen in dezelfde branche. Ook zou je dit kunnen doen door mensen toe te voegen uit de branches waar jij interesse in hebt. Wanneer je een LinkedInaccount hebt dan kun je erg makkelijk vacatures vinden en erop reageren. Op LinkedIn kun je jezelf zichtbaar maken voor recruiters. Op deze manier zou je benaderd kunnen worden voor een bepaalde baan. Een ander voordeel van LinkedIn is dat het gratis is. Verder is LinkedIn marketing uitbesteden mogelijk.

Nadelen van LinkedIn

Naast de voordelen van LinkedIn zijn er uiteraard ook nadelen. Bij LinkedIn is het mogelijk om misbruik te maken. Mensen kunnen bijvoorbeeld jouw netwerk misbruiken. Ook kan iedereen een account maken op LinkedIn. Op LinkedIn is het mogelijk om te delen wat je maar zou willen. Op deze manier is het mogelijk negatieve informatie te zien. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, maar het is wel mogelijk. Verder staan er best veel persoonlijke informatie op je profiel. Iedereen zou kunnen zien waar je hebt gewerkt, wat je hebt gedaan en hoelang je dit hebt gedaan.