Waarom jij ook de fiets eerder gaat pakken in de toekomst

Om ervoor te zorgen dat je fit en gezond wordt of blijft moet je fysiek in beweging blijven. Wanneer je zorgt dat je regelmatig lichaamsbeweging krijgt helpt het je te beschermen tegen ernstige ziektes zoals obesitas, hartaandoeningen, kanker, psychische aandoeningen, diabetes en artritis. Regelmatig fietsen is een van de beste manieren om het risico op gezondheidsproblemen die samenhangen met een zittende levensstijl te verminderen.

Fietsen is een gezonde, low-impact oefening die kan worden uitgeoefend door mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot oudere volwassenen. Het is bovendien leuk, goedkoop en goed voor het milieu.

Daarnaast is naar het werk of naar de winkel fietsen een van de meest tijdbesparende manieren om regelmatige lichaamsbeweging te combineren met je dagelijkse routine.

Fietsen is gezond

Fietsen kun je voornamelijk zien als een zogeheten ‘aerobe’ activiteit. Dit houdt in dat je je hart, bloedvaten en longen aan het werk zet. Dit kun je ook zien als een soort work-out voor deze onderdelen van je lichaam. Je zult hierdoor dieper gaan ademen, beginnen met zweten en de temperatuur van je lichaam gaat omhoog. Dit zorgt er allemaal voor dat je conditie verbeter wordt. Maar wanneer je gaat fietsen is het wel belangrijk dat je kiest voor een goede fiets. Zo is een stadsfiets heren de beste keuze voor heren die in de stad wonen, aangezien deze precies goed is afgesteld voor optimaal resultaat. 

Fietsen is goed voor meer dan alleen jezelf

Naast dat fietsen natuurlijk ontzettend gezond is voor je, brengt het ook talloze additionele voordelen met zich mee. Tegenwoordig is een groot probleem in onze samenleving dat er teveel CO2 uitstoot is. Dit wordt, zoals je weet, onder andere veroorzaakt door auto’s. Wanneer meer mensen ervoor kiezen om in plaats van met de auto ergens naartoe te gaan, de fiets kiezen dan scheelt dit flink in de uitstoot van CO2. Hierdoor worden ernstige gezondheidsrisico’s zoals hartaandoeningen en kanker verminderd en daarnaast zorgt het er ook gelijk voor dat de aarde minder snel opwarmt. Genoeg reden dus om vaker de auto thuis te laten staan en met de fiets op pad te gaan!

 

Hopelijk zijn de voordelen van fietsen ondertussen goed tot je doorgedrongen. Ga daarom op zoek naar een fiets die bij je past, zoals een mooie stadsfiets heren! Stuur me gerust een berichtje wanneer je meer informatie wil over stadsfietsen voor zowel heren als dames, ik wil help je graag op weg. Hiervoor kun je gebruik maken van het contactformulier.