Een animatie voice over nodig? Een stemacteur kan je helpen

animatie voice over

Een goede stem onder een filmpje, animatie of reclame is essentieel. Daarom zijn er stemacteurs: mensen die zich specialiseren in het overbrengen van een goed verhaal met alleen hun stem en geen beeld. Een animatie voice over goed kunnen uitvoeren is namelijk een heel andere vaardigheid dan acteren in een spotje waar je ook te zien bent als acteur. Stemacteurs hebben vaardigheden die niet iedereen heeft. 

De juiste tone of voice

animatie voice over

Heb jij een animatiefilmpje waar je een voice over voor zoekt? Het is dan goed om hier iemand voor in te schakelen met veel ervaring op dit gebied, die jouw boodschap perfect, in de juiste tone of voice, over weet te brengen. Met de juiste tone of voice bedoelen we alles wat bij de stem komt kijken behalve de woorden zelf. De toon van de uitspraken, de emotie die erbij komt kijken, de snelheid van het spreken en het volume. Al deze factoren spelen mee in het vinden van de beste stemacteur.

Zoek naar ruime ervaring

Je kunt altijd online even onderzoek doen naar stemacteurs. Een goede stemacteur heeft altijd een aantal voorbeelden op zijn of haar website staan. Als deze ontbreken dan kun je er natuurlijk altijd naar vragen maar een portfolio in enige vorm is wel normaal in deze sector.