Zoek jij graag de grenzen op tijdens het sporten? De adrenaline die je hiervan krijgt is natuurlijk geweldig. Wil je meer beleven? Ga dan de grens over om extreme sporten te beoefenen. Denk aan BMX’en door de ruige Alpen, kajakken op het mooie Gardameer of klifduiken in Indonesië. Deze blog licht deze sporten uit en geeft inspiratie voor jouw volgende avontuur. 

BMX freestylen in de Alpen

Ben jij altijd op zoek naar avontuurlijke belevenissen? Pak dan je BMX uit de schuur en ga met je vrienden naar de Alpen. In Fieberbrunn is er nu een speciaal park voor BMX’ers. Je kunt er verschillende trails volgen die je door de pure natuur leiden. Geniet van de prachtige uitzichten, de uitdagende haarspeldbochten en ruige bossen. Het park is speciaal gericht op BMX’ers die aan freestylen doen. Leef je dus uit. Het nadeel van extreme sporten zoals BMX’en is dat je het risico loopt om te vallen. Een flinke val kan veel lichamelijke schade als gevolg hebben. Een tip is dan ook om voor je vertrek naar de Alpen een letselschade specialist raad te plegen. De specialist kan je informeren over eventuele risico’s en letselschadevergoeding. Beter veilig vooraf, dan spijt achteraf.

Kajakken op het Gardameer

Het Gardameer ligt in het noorden van Italië en biedt veel mogelijkheden voor watersporten. Zo kun je er goed kajakken. Je zou misschien denken dat kajakken een makkelijke sport is, maar niks is minder waar. Zeker met een beetje wind is kajakken een enorme uitdaging. Het is een echte aanrader om in het Noorden van het Gardameer een kajak te huren. Bijvoorbeeld in het plaatsje Sirmione. Natuurlijk is het ook leuk om het plaatsje te verkennen na een dag actief kajakken.

Klifduiken in Indonesië

Ben jij weleens in Indonesië geweest? Dit is een paradijs op aarde en je kunt er perfect klifduiken. Indonesië is een archipel die bestaat uit meer dan 16.000 eilanden. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat er hele mooie kliffen te ontdekken zijn op de vele eilanden. Echte aanraders voor het klifduiken zijn Bali, Nusa Penida en Nusa Lembongan. Dit zijn drie kleine eilanden die bij elkaar in de buurt liggen. Je vindt er prachtige stranden met rotsen die als kliffen dienen waar jij vanaf kunt springen. Na het klifduiken kun je genieten van een heerlijke hapjes in een van de vele strandtentjes.