Voordelen van Bullet Journaling

Er is gewoon iets aan de fysieke handeling van het schrijven waardoor je dingen beter kunt onthouden, of het nu iets is dat je moet doen, iemands verjaardag of alleen de naam van dat boek dat je wilt kopen. Lees meer over Tibor.nl. Misschien heb je je hele leven tientallen planners gehad en ben je altijd met goede bedoelingen begonnen, maar merkte je dat je ze een paar weken later in de steek liet en in plaats daarvan to-do-lijsten op post-it-notities maakte. De oplossing die u misschien zoekt, is bullet journaling. Bullet journaling is voor iedereen en iedereen kan het gebruiken om aan zijn of haar specifieke behoeften te voldoen. Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen die bullet journaling biedt.

Het kan worden aangepast aan uw behoeften en budget

Het gebruik van een bullet journal is een effectieve manier om een ​​uiterst aanpasbaar systeem te hebben, aangezien u elk notitieboekje of zelfs losbladig papier kunt gebruiken en het kunt vullen zoals u wilt dat het eruitziet. Nadat je het hebt uitgeprobeerd, kun je upgraden naar een luxe notebook met ruitjespapier en zoveel als je wilt profiteren van het nieuwe systeem.

Instellen is een makkie

Het kan intimiderend lijken om naar een leeg notitieboekje te kijken en te beseffen dat het aan jou is om het ontwerp en de inhoud in te vullen, maar bullet journaling is eigenlijk heel eenvoudig. Je hoeft het niet mooi te maken, ook al is veel van de online inspiratie overweldigend mooi. De officiële website heeft een heel eenvoudig ontwerp met slechts een paar verschillende pictogrammen om taken, persoonlijkheden en notities visueel gescheiden te houden. De eerste pagina van mijn dagboek is gewijd aan de sleutel. Het heeft elk symbool getekend met de definitie ernaast. Je kunt alles wat je wilt in je sleutel opnemen als je de officiële pictogrammen niet leuk vindt, verzin er dan zelf een.