Advies op maat door middel van HVK

Beleid voeren, onderzoeken uitvoeren, analyses opstellen en risico’s evalueren. Dit zijn allemaal essentiële punten die in je onderneming gedaan moeten worden. Weet je zelf niet hoe je dit moet doen of wat je met de bevindingen kunt om je onderneming te verbeteren? Maak dan gebruik van een HVK. Een Hoger Veiligheidskundige – meestal afgekort tot HVK – is een pure adviseur. Deze deskundige analyseert je onderneming, controleert punten van veiligheid en regelgeving en geeft in klinkklare duidelijk taal aan welke bevindingen deze heeft gevonden en wat hiermee gedaan moet worden. Het is belangrijk dat deze onderzoeken goed en professioneel gedaan worden, om eventuele veiligheidsrisico’s en boetes te kunnen vermijden. Daarom zijn de HVK’ers van G4S Safety Solutions speciaal opgeleid en mogen ze deze titel pas dragen wanneer ze geslaagd zijn voor hun diploma’s en ze genoeg ervaring hebben om voor jouw onderneming een op maat gemaakte analyse te maken.

De soorten onderzoeken van een HVK

De HVK onderzoekt alles in je onderneming. Hij of zij controleert het inventariseerprogramma, doet een ronde om te kijken naar de risico’s die er binnen je pand aanwezig zijn en beoordeelt of werkplekken veilig genoeg zijn om je personeel in te laten werken. Daarnaast zorgt de HVK ervoor dat de Arbozorg geïntegreerd wordt in de bedrijfsprocessen en dat complexe risico’s aangepakt kunnen worden. Ook het management wordt onder de loep genomen door te adviseren hoe bepaalde knelpunten in de organisatie verholpen kunnen worden. Of het nu gaat om de manier hoe iemand werkt of de plek waar die werkt, de HVK onderzoekt hoe je bedrijf beter kan worden.

Uit elk onderzoek komt een advies van hoe bepaalde aandachtspunten verbeterd kunnen worden. Het kan hier gaan over het aanpassen van een ruimte om het veiliger te maken of hoe trainingen aan het management en personeel ervoor zorgen dat bepaalde werkzaamheden verbeterd worden. Wil je nu alleen op bepaalde vlakken een analyse laten doen, dan kan je dit aankaarten bij de door G4S aangestelde HVK. Alles voor het verbeteren van de gezondheid van je onderneming.