Efficiënt en modern verhuizen

Wij Nederlanders zijn een volk dat nooit stil kan staan. U bent waarschijnlijk, net als ik op de hoogte van een familielid dat wil verhuizen, aan het verhuizen is of net is verhuisd. We lijken met zn allen wel een grote stoelendans uit te voeren, zelfs al horen we nog zo veel mensen zeggen dat de huizenmarkt op slot zit. Niets is minder waar. Nederlanders verhuizen veel buitenslands. En waarom ook niet? Er zijn weinig verschillend tussen de provincies en het rijden met de verhuiswagen duurt hooguit een uurtje of drie. Het enige probleem wat ik zelf heb kunnen ontdekken is als je naar Friesland verhuisd. Daar spreken de mensen natuurlijk wel wat Nederlands, maar dan kom je er toch al snel achter dat je net tussen wal en schip valt als mensen om je heen Fries beginnen te praten. Net jammer als je je buren niet kan verstaan tijdens een housewarming die jij georganiseerd hebt.

Omdat zoveel Nederlanders verhuizen wil ik graag mijn steentje bijdragen. Ik ben zelf om verschillende redenen al vijf keer verhuisd! Dit betekend twee dingen: ik ben er wel een keer goed klaar mee en ik heb heel veel kennis opgedaan over hoe je dingen wel en niet moet doen. Voor mensen die nog meer ervaring hebben, ik hoor graag van jullie. Omdat sommige mensen die mijn blogs lezen nog nooit eerder zijn verhuisd help ik jullie graag met een checklist. Deze bedraagt niet je gebruikelijke dingen zoals: kleding, meubels en natuurlijk de kat, maar juist de onzichtbare zaakjes die mensen (waaronder ik) vaak vergeten.

De onzichtbare zaakjes

Wat zijn dan de onzichtbare zaakjes? Dat zal ik u eens haarfijn uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Ik heb zelf toen ik van Gouda naar Zoetermeer verhuisde een keer meegemaakt dat ik vrolijk stond te koken in mijn nieuwe woning en opeens merkte dat mijn soep stopte met borrelen. Er leek geen warmte meer uit het pitje te komen. Verbaast keek ik onder de pan en ontdekte ik dat er geen vlam te vinden was. Kennelijk was ik vergeten om een gasaansluiting aan te schaffen bij een van de vele gasleveranciers. Hierdoor zat mijn woning de eerste week zonder gas. Dit is te overzien, maar het is toch duur om een hele week eten te halen bij de snackbar. Hetzelfde geld voor je internet, telefoon en televisie. Uit mijn ervaring kan je het beste op zoek gaan naar een Alles in 1 deal. Zo krijg je korting op het hele pakket en vaak ook nog eens geld terug!