Ben jij ontslagen? Lees deze tips!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die komen kijken als je wordt ontslagen? Lees dan direct deze pagina. Als je ontslagen wordt is het erg vervelend, maar gelukkig kunnen we met behulp van deze tips wat extra informatie bieden zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het belangrijkste blijft uiteindelijk dat je goed in je vel zit en niet teveel nadenkt over hetgeen wat er is gebeurd.

Als eerst: Meld je aan bij het UWV

Ben jij recent ontslagen? Dat is enorm vervelend, maar voordat je direct aan de slag gaat om bepaalde zaken te regelen, is het aan te raden om jezelf eerst aan te melden bij het UWV. Je krijgt door het aanmelden namelijk een uitkering op basis van je laatste loon. Dat is natuurlijk erg prettig, want dit zorgt ervoor dat jij ondanks dat je ontslagen bent toch nog een vergoeding krijgt zodat je niet in de problemen komt. Het zou zonde zijn als je hier geen rekening mee houdt, want geld mislopen is immers iets wat we als mensen met vaste lasten onszelf niet kunnen permitteren en gelukkig biedt nederland een goed vangnet aan voor net ontslagen mensen.

Ga vervolgens op zoek naar een leuke baan

Als je recentelijk bent ontslagen is het aan te raden om direct te gaan zoeken naar een leuke baan. Gezien de krappe arbeidsmarkt is het relatief eenvoudig om een nieuwe baan te gaan vinden. Hierbij is het wel aan te raden om niet te veel in te gaan op de reden waarom je bent ontslagen. Als je hier teveel op ingaat, kan het voorkomen dat je wordt afgewezen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Probeer vooral de positieve dingen te benoemen waar je veel ervaring mee hebt zodat je op basis daarvan zult gaan uitblinken. Ben jij hier geen specialist in? Laat je dan vrijblijvend adviseren door een onafhankelijke specialist zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken.

Een transitievergoeding

Als je bent ontslagen door je werkgever en je voor een langere tijd werkzaam bent geweest binnen het bedrijf, is het aan te raden om te kijken naar de mogelijkheid van een transitievergoeding. Een transitievergoeding is een zak geld dat jij meekrijgt als je wordt ontslagen indien je een vast contract hebt. Kom jij hiermee in aanmerking? Dan is het aan te raden om het bereken van een transitievergoeding uit te gaan voeren en vervolgens op basis hiervan een specialist in te huren. Hiermee kun jij uit de negatieve gebeurtenis toch nog een leuk voordeel halen.