Mensen leggen tegenwoordig alles vast wat ze meemaken. Of het nou een belangrijke gebeurtenis is of gewoon vermaak, iedereen heeft tegenwoordig zijn telefoon in de hand om filmpjes of foto’s van een gebeurtenis te maken. Deze foto’s en video’s moeten op een bepaalde manier naar anderen worden overgebracht doordat anderen kunnen zien wat ze in dit geval hebben meegemaakt. De beste combinatie hierbij is social media. Een kanaal wat tegenwoordig ook door iedereen wordt gebruikt en dan specifiek Instagram!

Waarom Instagram?

Instagram is een platform wat zich de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld als trendsetter van het social mediaplatform. Mensen kunnen door middel van een foto of video van elkaar zien wat ze doen en deze vervolgens liken en delen. Het is dus voor de fotografie ook handig om hiervan gebruik te maken. Het is namelijk een platform waarbij foto’s centraal staan. Het is dus een platform die foto’s kan promoten en mensen bepaalde fragmenten kan laten zien. Denk hierbij aan een foto van een huis. Als een architect een modern bijzonder huis laat bouwen en dit deelt, kijken mensen met veel verbazing toe en gaan het account beginnen te volgen. Wanneer het account dan meerdere foto’s in deze trend plaatst kan dit ervoor zorgen dat de persoon bekender wordt en zijn werk wordt gewaardeerd.

Waarom Chatkracht?

Chatkracht dient hierbij als een ondersteunende factor voor de artiest. De fotografie hebben zij weinig invloed op, aangezien dit niet hun taak is. Het is de taak van de chatspecialisten om ervoor te zorgen dat mensen ondersteunt worden op het account. Denk bijvoorbeeld aan de directe vragen die gesteld worden over bijvoorbeeld de locatie, tijd en waar je verdere informatie kan vinden over deze foto’s/fotograaf. Het is dus een ontnemende last waar de chatspecialisten voor zorgen en dit zorgt ervoor dat de fotograaf zich met andere werkzaamheden kan bezighouden.