Zwenkwiel iets voor jouw stoel?

Zwenkwiel

Iedereen weet wel wat een wieltje is. Je ziet ze namelijk overal, onder de stoel, kast tafel enz. Er zijn veel verschillende soorten wieltjes die jij ergens onder kan plaatsen. Zo is er een zwenkwiel, dit is een bekend wieltje die jij vast wel eens gezien hebt. Wat is een zwenkwiel nou eigenlijk? Zwenkwielen zijn wieltjes die kunnen zwenken. Dit is dat een as waar het wieltje omheen kan draaien. Dit is erg fijn als jij een stoel wilt rollen of een kastje wilt verplaatsen. Zo heb je geremde maar ook ongeremde wieltjes. Dit wordt onder andere door een bevestigingsplaat, bout, of een pen bevestigd aan de wiel. Onder de meeste stoelen, kasten of andere dingen worden er minimaal vier wieltjes bevestigd. Dit omdat het dan makkelijk rolt en comfortabel is met verplaatsen en blijven staan. Soms is het moeilijk op een kast of stoel van A naar B te vervoeren maar door middel van vier wieltjes is dit mogelijk om in een rechte lijn te doen. 

Zelf klussen thuis

Wat is er nou mooier en leuker dan jou eigen stoel maken en ontwerpen. Ben jij creatief en handig, dan is het maken van een stoel met zwenkwieltjes een leuk iets om te doen in jouw vrije tijd. Iets zelf maken of opknappen is leuk om te doen. Heb jij bijvoorbeeld ook een leuk kastje thuis staan maar weet je niet wat je er mee moet? Maak er een zwenkwiel onder en laat hem lekker rollen en verplaats hem wanneer jij wilt.

Zwenkwiel

Breed assortiment

Neem een kijkje op de site voor een ruim assortiment aan zwenkwieltjes. Er zijn genoeg mooie wieltjes waar jij uit kunt kiezen. Zo is er een zwenkwiel waar een stop op zit die blokkeert dat het gaat rollen. Dit is erg fijn wanneer jij het onder een kast wilt plaatsen.