De Kipper vrachtwagen, een van de betere trucks

Er zijn ontzettend veel soorten vrachtwagens in Nederland. Je hebt vrachtwagens die focussen op transport en vrachtwagens die meer ontworpen zijn voor werkverkeer. Bij de transportvrachtwagens kan je vooral denken aan de supermarktvrachtwagens die je wel eens op de snelweg ziet rijden. Maar ook de vrachtwagens die acht auto’s achterop vervoeren. De werkverkeer vrachtwagens worden meer gebruikt op werkterrein. Denk hierbij aan de vrachtwagens met kilo’s en kilo’s materialen in een bak, zoals zand of stenen. Onder de werkverkeer vrachtwagens zijn ook weer diverse soorten modellen met elk hun eigen voor- en nadelen, afhankelijk van wat je met de truck wil doen. Van een van de werkverkeer trucks lees je hier wat tips. Over welke truck het gaat? De Kipper vrachtwagen!

 

Handig vervoer

De Kipper truck is een werkverkeer truck, die een kenmerkende bak achterop heeft. Deze bak kan met een hydraulische zuiger automatisch gekanteld worden. Hierdoor is de vrachtwagen erg handig in het gebruik van het laden en lossen van grote hoeveelheden materiaal. Door de grootte van de bak kan er veel materiaal tegelijkertijd vervoerd worden. 

 

Snel en veilig

De bak achter op de truck kan makkelijk kantelen. Dit is een van de voornaamste redenen dat dit model vaak op werkterrein gebruikt wordt. Dit gebeurt vooral in de bouw- en agrarische werksector. De meeste van de Kipper trucks hebben een retarder of intarder. Dit zijn remmen die ervoor zorgen dat de vrachtwagen veilig kan remmen. Doordat er door de materialen in de bak erg veel gewicht op de Kipper ligt, kan het lastig zijn om op het laatste moment snel en veilig te remmen. Wanneer dit wel gedaan moet worden kunnen de materialen uit de bak vliegen. Ook kan het gewicht hiervan zo snel en veel verschuiven, dat de truck in gevaar kan komen. Om dit te voorkomen zijn deze type remmen uitgevonden. Zij zorgen ervoor dat de remmen een extra steun krijgen, zodat alles tijdens het vervoeren met een Kipper truck veilig verloopt. Ook tijdens het remmen. 

 

Voor ieder budget

De trucker is qua prijs net zoals het kopen van een auto, je kan het zo duur maken als je wil. Tegenwoordig zijn er ook veel tweedehands modellen van kipper te koop. Als je nou toch liever een nieuwe Kipper vrachtwagen wil aanschaffen, kan dat natuurlijk ook. Afhankelijk van jouw eigen budget kan je goed op zoek gaan naar een Kipper. Hoe duurder deze wordt, des te beter het model natuurlijk is. Dit kan echter ook afhankelijk zijn van het merk Kipper truck dat je koopt. Want een Ferrari is natuurlijk eenmaal een stuk duurder dan een Kia.