Scrumborden worden tegenwoordig door veel teams gebruikt. De eerste Scrum-teams gebruikten een fysiek Scrum-bord om hun verhalen bij te houden. Lokale teams en kleinere teams profiteren van fysieke Scrumborden, omdat handmatige updates geen tijdverspilling of communicatiestoringen veroorzaken. Zorg ervoor dat je een solide communicatietechniek hebt om ervoor te zorgen dat er geen baan wordt gemist. Zorg ervoor dat de taakstatus constant actueel is als je een scrum bord kopen en gebruikt. Het gebruik van de Sprint-planningssessie en retrospectief is een benadering om dit te bereiken. Zorg ervoor dat je bord zich op een centrale en gemakkelijk bereikbare locatie bevindt, zodat iedereen in je team kan bijdragen aan veranderingen.

Online scrumborden

U kunt uw Sprints ook beheren met behulp van een online Scrumbord. Live updates en meer flexibiliteit zijn allemaal voordelen van een online bord, wat handig is als er wijzigingen zijn. Deze wijzigingen kunnen een wijziging in de deliverables of deadlines zijn. Veel online oplossingen maken het ook eenvoudig om alle projectinformatie te verzamelen doordat u papieren rechtstreeks op het bord kunt bevestigen. Snelle teams met externe medewerkers en situaties hebben inzicht in de projectvoortgang nodig via online scrumborden. Klik hier voor meer informatie over het bouwen van uw eigen scrumbord.

Wat is beter: fysieke of online scrumborden

Geen van beide opties is het meest geschikt voor de Scrum-methodologie. Selecteer degene die het beste past bij de behoeften van uw team voor het meest effectieve bord. Een fysiek bord kan de ideale manier zijn om het proces te vergemakkelijken en de communicatie tussen medewerkers te vergroten als iedereen nieuw is bij Scrum. Een online tool met een wijzigingsgeschiedenis functie zal beter presteren als u met een groot en extern team werkt en elke wijziging aan het bord moet controleren en evalueren. De eerste stap bij het implementeren van Scrum is het identificeren van de specifieke behoeften en beperkingen van uw team. Dit zal u helpen beslissen hoe u het werk organiseert en beheert.