Scriptie laten nakijken, mag dat wel?

 

Het maken van een scriptie is vaak een van de belangrijkste opdrachten die je krijgt op een opleiding. Hier hecht de hogeschool heel veel waarde aan en de scriptie is daarom ook erg bepalend. Veel studenten zijn bang voor het resultaat van de scriptie en dit komt doordat het heel erg moeilijk is. Vooral als je voor de eerste keer een scriptie schrijft, is de kans groot dat je fouten maakt. Hierbij bedoelen we natuurlijk niet de fouten met betrekking tot de inhoud, maar vooral de taal- en spellingsfouten. Deze fouten lijken helemaal niet erg, maar een beoordelaar vindt het wel heel erg. Je kunt namelijk echt een lager cijfer krijgen door deze fouten, terwijl je dit makkelijk had kunnen oplossen. 

 

Een scriptie laten nakijken is iets waar tienduizenden studenten voor kiezen. Toch weten veel studenten niet helemaal of dit mag, maar het is een feit dat het wel mag. Een scriptie laten nakijken mag alleen als het gaat om spelling- en taalfouten. De inhoud mag niet veranderd worden en dit is ook strikt verboden. Wil jij weten waar er allemaal naar gekeken wordt met het scriptie nakijken? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe werkt scriptie nakijken precies?

Het nakijken van een scriptie is behoorlijk complex en dit kan een deskundige het beste doen. Hierbij spreken we vooral over een taalkundige, die alle spelling- en taalfouten uit de scriptie kan halen. Dit noemen we ook een editor en deze kun je freelance inschakelen, maar je kunt ook een nakijk bureau inschakelen. Deze hebben ook vaak een speciaal studententarief, waardoor je als student veel minder geld kwijt bent. Dit kost je ongeveer rond de 200 euro, maar dan weet je wel zeker dat jouw scriptie geen fouten heeft. De taalkundige kijkt goed naar de taal- en spelfouten, maar ook naar de zinsbouw, taalgebruik, academisch taalgebruik en de interpunctie.

Scriptiehulp

Wil jij graag een hoger cijfer voor jouw scriptie en heb je echt scriptiehulp nodig? Dan kan je op het internet op zoek gaan naar een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het nakijken van scripties. Deze bedrijven kunnen de juiste scriptiehulp aanbieden, zodat er geen fouten in je scriptie zitten. Vergelijk verschillende bedrijven met elkaar en kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de nakijkservice. Je krijgt op deze manier een hoger cijfer voor jouw scriptie, ideaal toch?