Opleiding Ploegleider NIBHV volgen

Op elke bedrijfslocatie, hoe groot of klein de locatie dan ook is, moeten er voldoende BHV’ers aanwezig zijn om alle medewerkers, directie en andere aanwezigen van het pand in het geval van calamiteiten zo snel mogelijk te kunnen helpen dan wel het pand uit te lozen. Als je een groot bedrijf hebt, met meerdere verdiepingen en veel werknemers op één plaats, dan zijn er ook veel BHV’ers nodig. Om ervoor te zorgen dat alle BHV’ers weten wat ze moeten doen in een noodsituatie, is er altijd iemand aangewezen als Ploegleider NIBHV. Maar wat doet deze en hoe kan je een opleiding Ploegleider NIBHV volgen?

De ploegleider NIBHV is degene die in een groep BHV gecertificeerde medewerkers de leiding neemt op het gebied van inzet door de bedrijfshulpverleners. Deze ploegleider heeft als belangrijkste taak dat alle BHV’ers hun kennis en vaardigheden op het gebied van bedrijfshulpverlening altijd up-to-date houden. Als ploegleider NIBHV wil je dat de hele ploeg geoefend wordt en dit ook blijft.

Opleiding Ploegleider NIBHV bij G4S

Wil je aan de slag als Ploegleider NIBHV? Dan kun je hiervoor een cursus volgen bij een van de Training & Safety locatie van G4S. In deze cursus leer je al binnen twee dagen wat je moet doen als ploegleider en hoe je dit het beste aan kunt pakken. In de training wordt zowel theorieles gegeven als dat je op locatie kan oefenen in de praktijk. De Training & Safety locaties van G4S ontlenen zich perfect aan het oefenen van de veiligheidstrainingen die er worden gehouden.

Binnen de opleiding Ploegleider NIBHV leer je alle facetten die horen bij deze rol in het bedrijfsleven. Zo leer je professioneel verkennen van het pand, communiceren met je ploeg, brandbestrijding, mensen te redden uit een benarde situatie, een pand te ontruimen, schade als gevolg van een bedrijfsongeval of calamiteit zo goed mogelijk te beperken en hoe je moet alarmeren richting hulpverleners als ambulancebroeders of de brandweer.