Wat gaat de tijd toch snel. Als kind begin je op de basisschool. Je bent vier jaar en je huilt wanneer je moeder je voor het eerst achterlaat bij de juffrouw van de kleuterklas. Je ziet jezelf nog staan toen je dacht ze zal toch niet, ja ze doet het echt ze gaat gewoon weg!? Na 8 jaar basisschool ga je aan de slag op de middelbare school. Van grootste van de basisschool kom je opeens weer net kijken op de middelbare school. Brug pieper wordt je genoemd hoe durven ze! Je wordt ingedeeld op jouw niveau van leren en zit op basis van dit niveau 4, 5 of 6 jaar op de middelbare school. Je wordt al snel gevraagd een richting te kiezen. Hoe kunnen ze dat nou van je vragen op zo’n jonge leeftijd!?

Vervolg studie

Na dat je jouw middelbare school avontuur, VMBO, HAVO of VWO, hebt afgerond door het behalen van eind examens waar je dagen, weken, maanden voor hebt geleerd is het tijd voor je vervolg studie. Eindelijk krijg je de kans een studie te kiezen die precies voor jou geschikt is. Je denkt goed na wat je wilt worden en wat jij leuk vindt en jou motiveert. Je bent vervolgens nog eens 4 jaar bezig op een MBO instelling, Hoge School of een universiteit om je te ontwikkelen in jouw vak.

Afgestudeerd en nu?

Na jaren van bikkelen en in de leerbanken gezeten te hebben ben je eindelijk afgestudeerd. Je bent klaar voor het werkveld en kunt geld gaan verdienen bij jouw eerste full time baan. Toch heb je nog niet het idee uitgeleerd te zijn. Gelukkig zijn er instanties en bedrijven die scholing aanbieden buiten werktijden. Zoek bijvoorbeeld maar eens in Google op tcacademy. Heel zwaar dat studeren naast je werk maar wel de kans om je op kosten van de baas te blijven ontwikkelen.