De juiste houtsoort voor iedere klus!

De zomer in Nederland is alweer even bezig. Het was dit jaar erg karig wat betreft de zonnige dagen, maar hebben we er maar het beste van moeten maken. Een dagje strand zal deze dagen eerder een dagje uitwaaien dan een dagje zonnen worden, maar zijn er gelukkig nog vele andere werkzaamheden te verrichten in deze weersomstandigheden. We kunnen niet echt van de zon genieten in de tuin, maar kunnen we juist wel aan de slag met de verschillende klussen in de tuin! Wat dacht je van een nieuw tuinhuis, een nieuwe schutting of nieuwe tuinmeubels voor in de geliefde tuin? Koop je de meubels in de winkel, of kies je ervoor om de meubels zelf te maken van hout of ander materiaal? We geven je graag wat inspiratie!

Het toepassen van hout in de tuin

Hout zien we overal terug in de tuin. Zo gebruiken we hout voor het maken van een schutting, is er hout gebruikt bij de bouw van het tuinhuis, zijn de vlonders van hout en kunnen we nog wel even doorgaan. Het hout is erg stevig en geeft iedere houtsoort een unieke uitstraling van je tuin. Douglas hout of hardhout is bijvoorbeeld ideaal voor je schuttingen en vlonders, terwijl je vurenhouten planken en balken juist gebruikt voor de meubels en decoratie in de tuin.

Kies voor vuren houten planken!

Vurenhout is een houtsoort die mensen tegenwoordig erg veel gebruiken. Zo kun je deze houtsoort binnenshuis gebruiken voor de deuren, trappen of vloeren, maar kun je vurenhout ook buiten toepassen. De vuren houten planken zijn er in diverse kopmaten te verkrijgen en kun je ook de lengtemaat gemakkelijk aanpassen wanneer dit gewenst is. Kies je voor korte planken, of juist voor langere planken voor een groter oppervlak?

 De ruwe planken zijn ideaal om toe te passen in meubels of andere bouwwerken die iets wat grof mogen zijn, terwijl je de gladde en geschaafde planken juist kunt gebruiken voor een fijne afwerking van een meubel, vloer of constructie binnenshuis. 

Met de vuren houten planken kun je erg veel creeeren en zijn ze ook nog eens in verschillende varianten te verkrijgen. De standaard vuren houten planken kun je namelijk op maat bestellen en gebruiken voor binnenshuis, terwijl je voor buitenshuis kunt kiezen voor geimpregneerde planken. Deze planken zijn op een juiste manier behandeld en ook nog eens in verschillende maten te verkrijgen. Ook de balken en latten zijn geïmpregneerd, waardoor ze ideaal zijn voor in de tuin en hier een lange levensduur zullen hebben!