Leren over TTFB? Lees hier meer over TTFB

TTFB-Time-to-First-Byte

Wil jij weten wat Time To First Byte inhoud? Het is een van de meest belangrijke metrics om in de gaten te houden vanuit hosting perspectief. Het is dus handig om hier meer over te weten. Lees hier meer over TTFB

Wat houdt een Time To First Byte in? Lees hier meer over TTFB

Misschien heb je al een keer de naam gehoord, maar heb je totaal geen idee wat het eigenlijk inhoud. Time To First Byte (met als afkorting TTFB) is een erg belangrijke metric om in de gaten te houden. TTFB is een metric die meet wat de reactietijd is van het verzoek van HTTP tot aan de eerste byte die is ontvangen. De bytes komen van de webservers af. Waar moet je eigenlijk naar kijken? Je wilt zo’n laag mogelijke Time To First Byte. Het is namelijk zo dat hoe lager de TTFB is, hoe beter het is. Waar je dus voor wilt streven is dat jouw website een lage Time To First Byte heeft. Een TTFB heeft 3 elementen waar het uit is opgebouwd. Het eerste element is de benodigde tijd om het verzoek van de browser door te geven naar de bijbehorende server. Tweede element is de benodigde tijd voor de server om het verzoek te kunnen verwerken. Het derde element waar Time To First Byte uit op is gebouw is de benodigde tijd voor de server om de eerste byte terug te sturen naar de browser, vandaar de naam ‘Time To First Byte’.

Lees hier meer over TTFB belangrijkheid

Waarom is een Time To First Byte zo belangrijk? Google erkent het en zet hier ook volop in met hun Pagespeed Insights. Het bedrijf Google heeft ook een keer aangegegeven op Twitter dat Time To First Byte een uitstekende manier is om de kwaliteit van je hosting te kwantificeren. Is de TTFB van jouw website laag? Dan is de website ook sneller zichtbaar voor de bezoekers. Door een TTFB kun je zien hoe de snelheid van jouw website is en kun je er voor streven om een lagere Time To First Byte te krijgen.

Wat is een kwalitatieve Time To First Byte? lees hier meer over TTFB

Het bedrijf Hipex raad jou erg aan om te streven naar de optimale Time To First Byte voor jouw webshop. Ook al is het voor een klein deel afhankelijk van externe factoren, zoals internetverbinding die minimale invloed heeft, heb je zelf het meeste in de hand. Waar moet je eigenlijk naar kijken? Als je jouw TTFB gaat checken, dan zie je waarschijnlijk iets als ‘0.xxx miliseconden’. Als je boven de 0.600 milliseconden hebt, zorgt het binnen Google Lighthouse voor een gefaalde audit. Als je tussen de 0.300 en 0.500 milliseconden hebt, hanteert Google dit als een ‘redelijke’ Time To First Byte. Heb je onder de 0.200 milliseconden? Dit wordt gezien als ‘goed’. Een goede Time To First Byte, wat betreft het bedrijf Hipex, is niet boven de 0.150 milliseconden. Streef dus voor onder de 0.150 milliseconden!